Jeanne B – en pärla i Montmartre

augusti 16, 2014 at 15:07 Lämna en kommentar

2013/14

Paris kulliga kvarter i Montmartre innebär lite av en utmaning när det gäller att hitta trevliga restauranger. Särskilt i området runt den berömda kyrkan Sacré-Cœur och ”konstnärstorget” Place du Tertre, som är fullt av turistiska och oinspirerande ställen. Om man ändå vill promenera runt lite i Montmartre och äta någonstans – utsikten över Paris är fantastisk! – så är det desto roligare när man faktiskt hittar en riktigt trevlig restaurang bara 5 min från turisthorderna.

Jeanne B ligger precis i kröken där gatan Rue Lepic gör en skarp sväng upp mot Sacré-Cœur (61 Rue Lepic, arr 18). Läget ger en fin öppen vy både uppåt och nedåt gatan och det är förvånansvärt lugnt med väldigt lite trafik. Restaurangen är liten och modernt och trevligt inredd med avslappnad prestigelös lekfullhet, och är det fint väder så hittar man de bästa platserna på den sköna uteserveringen. Jeanne B har också en delidisk, om man istället vill ta med sig en picknick och äta i någon närbelägen park.

Paris

Paris

Paris

Maten är för det mesta mycket god och vällagad med fräscha ingredienser och vackra färgkombinationer. Menyn presenteras på en griffeltavla och skiftar efter säsong och tillgång. Den består av ca tio förrätter, varmrätter och desserter, där två rätter till lunch går på 19 € och tre rätter kostar 23 €. Men den främsta anledningen till att jag fortsätter att återkomma är Jeanne B:s personal, Marion och Jerome. De är engagerade och trevliga och ingen fråga är för krånglig när det gäller att reda ut vad en viss ingrediens kan tänkas heta på engelska, det googlas och diskuteras och ibland bärs det ut råvaror, burkar och flaskor. Sedan gör det ju ingenting att jag vid mitt andra besök – ett par månader efter det första – hälsades välkommen tillbaka! Så den här typen av restaurang med sin gemytliga, välkomnande atmosfär är i synnerhet perfekt för den som planerar att äta solo. Man känner sig som hemma.

Paris

Vacker och välkryddad gazpacho

Paris

Croq’Homard. Spänstiga bitar av hummer på ett gratinerat brioche-liknande bröd med bl a tomat och gräslök. En god örtolja kompletterade fint tillsammans med en fräsch grönsallad på mâche, rucola, persilja och lite dill. Den knapriga smaksättaren i salladen visade sig var öljäst – förvånansvärt gott!

Paris

Savarin Chantilly Framboises. En romsmaksatt kaka med luftig grädde och färska hallon, en god macchiato (noisette i Paris) och ett glas Eau de vie de Framboises med koncentrerad hallonsmak blev en perfekt avslutning!

http://www.jeanne-b-comestibles.com/

Entry filed under: Paris. Tags: , , , , , , , , , , , , , , .

Marockansk kyckling med saltinlagd citron och oliver Le Dauphin – fantastiska smårätter med filmstjärneglamour och marmorfrosseri

Lämna en kommentar

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


augusti 2014
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inläggen