Restaurang Kurdistan/Solvallagrillen – stället du önskar låg i dina kvarter

juli 23, 2013 at 22:17 1 kommentar

Juli 2013

Ett stenkast från Solvalla Travbana i Sundbyberg, inklämd under en bro i ena hörnet av en bensinmack hittar du Restaurang Kurdistan/Solvallagrillen – snabbmatsstället som serverar Sveriges mest generösa och prisvärda lammläggsmeny! Det är en stor, enkel, totalt ostylad lokal med tunnelbanebelysning och toaletterna når man på utsidan av huset. Men det är gott. Mycket gott.

Restaurang Kurdistan

Restaurang Kurdistan

Det finns flera – i huvudsak köttbaserade – kurdiska rätter på menyn, men det var det isärfallande, möra och milda lammlägget vi var ute efter; Quzy lamm. För 90 kr (!) fick vi en fantastisk måltid mättande nog för tre utsvultna tonåringar:

Restaurang Kurdistan

Salladsbuffé med bl a kryddstarka kurdiska pickels

Restaurang Kurdistan

En underbart fyllig linssoppa med galet mycket hönsbuljong – en rätt man önskar stod och puttrade på spisen när man ligger nerbäddad med feber framför ytterligare ett DVD-boxvarv av Seinfeld

Restaurang Kurdistan

Mört och milt kryddat lammlägg, länge tillagat på låg temperatur som sig bör, serverat med ris, smörstekta vermicelli-nudlar och sultanrussin

Restaurang Kurdistan

Vita bönor i tomatsås. Ta en gaffel lamm med ris och vermicelli, häll på lite bönor med tomatsås och njut!

Restaurang Kurdistan

Kurdiskt naanbröd – perfekt att suga upp de sista linssoppedropparna med

Avsluta med ett starkt och gott kurdiskt te. Från ena kranen fyller du på det svarta teet och från den andra toppar du med varmt vatten till önskad styrka.

Avsluta med ett starkt och gott kurdiskt te. Från ena kranen fyller du på det svarta teet och från den andra toppar du med varmt vatten till önskad styrka

Restaurang Kurdistan/Solvallagrillen, Sundbybergskopplet 2 A, har öppet varje dag kl. 10.00-22.00 – så om du vill byta ut julskinkan, nyårshummern och midsommarsillen mot spännande kurdiska specialiteter är det inga problem.

Entry filed under: Stockholm. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Tre dagar i Normandie bland äppelblom, hisnande vyer och makalös mat Pocket – Pontus! pigga bistro är ett välkommet tillägg till Stockholms bistronomie-trend

1 kommentar Add your own

  • 1. Hemn tahir  |  oktober 14, 2013 kl. 00:25

    Hejsan! Vill ni en person som kan baga bröd kurdiska bröd jag bagare 100/ prosant mig telefon nummer 0760604000 aller 0704474546 hemn tahir tack hej

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


juli 2013
M T O T F L S
« Jun   Aug »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Senaste inläggen

Tweets


%d bloggare gillar detta: