Tallkotten blandar italienskt och svenskt med gott resultat

april 28, 2013 at 19:18 Lämna en kommentar

April 2013

Restaurang Tallkotten i Luleå serverar enligt egen utsago typisk italiensk mat, vilket delvis är sant. Huvudråvarorna är italienska – pasta, risotto och pizza – medan en del av rätternas ingredienser kommer från betydligt närmare håll som t ex souvas på rökt renkalvinnanlår, löjrom, västerbottenost och lofotentorsk. Om man inte är petig med den italienska autenticiteten så är det här inga problem – maten är god, vacker och generös på Tallkotten. Dessutom är lokalen skönt luftig med högt i tak, stora fönster, gott om avstånd mellan borden och med en snabb och vänlig service.

Tallkotten

Till lunch serverades en mjäll rödingfilé med krispigt skinn, smakrikt och lent potatismos med västerbottenost, vitvinssås med basilika och lättkokta broccolibuketter (145 kr, vilket är i dyraste laget för en lunch).

Till lunch serverades en mjäll rödingfilé med krispigt skinn, smakrikt och lent potatismos med västerbottenost, vitvinssås och lättkokta broccolibuketter (145 kr, vilket är i dyraste laget för en lunch)

Fräsch grönsallad ingick i lunchen.

Fräsch grönsallad ingick i lunchen

Bröd, grissini och en trio tillbehör i form av smör, olivolja och tapenade ställdes snabbt fram på bordet vid middagen

Bröd, grissini och en trio tillbehör i form av smör, olivolja och tapenade ställdes snabbt fram på bordet vid middagen

Svampfylld tortellini (vilket visade sig vara ravioli) serverad i en gräddsås med bl a färsk babyspenat, solrosskott, hela skivor av prosciutto och parmesan. Välbalanserat, gott och gräddmäktigt (164 kr)

Svampfylld tortellini (vilket visade sig vara ravioli) serverad i en gräddsås med bl a färsk babyspenat, solrosskott, hela skivor av prosciutto och parmesan. Välbalanserat, gott och gräddmäktigt (164 kr)

Casarecce (kort skruvad pasta) med rökt sidfläsk, mjukkokta äpplen, silverlök, champinjoner sockerärtor m m i en frisk smörcidersky. Fläsket, äpplena och cidern var en klockren kombination, men mängden av ingredienser fick rätten att kantra något (159 kr)

Casarecce (kort skruvad pasta) med rökt sidfläsk, mjukkokta äpplen, silverlök, champinjoner, sockerärtor m m i en frisk smörcidersky. Fläsket, äpplena och cidern var en klockren kombination, men mängden av ingredienser fick rätten att kantra något (159 kr)

Lammrostbiff och lammsalciccia med rosmarinsky och getostcrème. Klassiska och fina smakkombinationer, även om beställningen av rosastekt kött kom in helt genomstekt och fick sändas tillbaka (299 kr)

Lammrostbiff och lammsalsiccia med rosmarinsky och getostcrème. Klassiska, goda och djupa smakkombinationer, men ett minus för att köttet kom in helt genomstekt efter att ha beställts medium och fick sändas tillbaka (299 kr)

Som tillbehör till lammet serverades fina, något underkokta, små rödbetor och friterad potatis

Som tillbehör till lammet serverades fina, något underkokta, små rödbetor och friterad potatis

http://www.tallkotten.se/pages/index1.html

Entry filed under: Luleå. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

K25 – Stockholms coolaste mat- och restauranghall Hemmagastronomi Luleå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


april 2013
M T O T F L S
« Mar   Maj »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Senaste inläggen

Tweets


%d bloggare gillar detta: