La Madonnina – avslappnad, prisvärd och god parisisk italienare

mars 9, 2013 at 22:56 Lämna en kommentar

Feb 2013

Även om man befinner sig i omgiven av fantastiska vitlöksdoftade escargots, heta gratinerade löksoppor och frasiga tarte tatins, så kan suget efter det italienska köket göra sig påmint även i Paris. På 10 rue Marie et Louise i arr 10, nordost om Place de la République ligger den jättetrevliga La Madonnina, som är väl värd en omväg. Ägarna driver också pizzastället Maria Luisa lite längre ner på gatan (2 Rue Marie et Louise), med något mer avskalad inredning och urgoda napolitanska pizzor som specialitet.

La Madoninna

La Madoninna

Vi besökte La Madonnina vid lunch och de goda vibbarna infann sig med en gång. Lokalen levde upp till sitt namn genom Jungfru Maria-bilder på de ljusgula väggarna, golvet var snyggt klätt med krossad mosaik, ljussättningen skönt dämpad och servicen var leende, vänlig och snabb.

Vi valde dagens tvårättersmeny för mycket prisvärda 13 € (två olika för- och varmrätter att välja mellan). Medan vi väntade kom det in en skål goda gröna oliver. Att bjuda på något litet medan man hungrigt väntar på den första rätten är en gest som alla restauranger borde anamma – det uppskattas varmt!

Gröna oliver. La Madoninna

Förrätten var en fräsch och välkryddad Boulette de Boeuf (Polpette al Sugo eller rätt och slätt: stora köttbullar med tomatsås). De kom med pepprig rucola, körsbärstomater och parmesan. Hur gott som helst.

Boulette de Boeuf . La Madoninna

Till varmrätt valde vi Penne sauce tomate pimente – penne-pasta med chilikryddad tomatsås. Pasta med tomatsås är en sådan där rätt som låter simpel på pappret, men som faktiskt är en skilja-agnarna-från-vetet-rätt – den måste lagas med omsorg för att inte bli intetsägande. Tomatsåsen ska vara kokt länge med fin balans mellan sötma och syra, ha en antydan till chilihetta och pastan ska vara perfekt kokt al dente. Madonnina hade full koll på det och tillförde också lagom mycket färsk basilika som fulländade rätten – för att inte tala om den fantastiska doften som spreds över hela restaurangen.

Penne. La Madoninna

Här skulle det ha tagit stopp, två generöst tilltagna rätter räckte gott och väl, men vi var ändå sugna på något sött så då fick det bli en Café Gourmand. Café Gourmand är ett koncept som började dyka upp på parisiska restauranger runt 2005 och är en lysande idé: en kopp kaffe med tre hemliga mini-desserter. Det är lagom storlek, kul att prova flera sorter och lite spännande med överraskningsmomentet. Den här gången blev det en noisette (den något svagare parisiska motsvarigheten till macchiato), en god panna cotta med syrliga körsbär och björnbär, en len tiramisú och en snyggt paketerad mandelspäckad amaretto-kaka (7 €). Tack La Madonnina, hit kommer vi tillbaka!

Café Gourmand

In English:  Relaxed, friendly and delicious at the Italian restaurant Madonnina in Paris.

Entry filed under: Paris. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Le Royal Turenne – påfyllningsstopp för törstiga Marais-vandrare Marockanskt lammlägg i lergryta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


mars 2013
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inläggen

Tweets


%d bloggare gillar detta: