Linguine alle vongole – less is more

februari 9, 2013 at 11:14 2 kommentarer

Pasta med lite olivolja, persilja, vitlök och chili är en av de där genialt enkla rätterna som smakar underbart och tar 10 min att göra. Och om man tillsätter en burk vongole (små venusmusslor), lite vitt vin, fiskbuljong och kanske några ringar purjolök så har du den perfekta snabbmaten.

Min Linguine alle vongole

4 portioner

Ca 500 g linguine (eller spagetti om man föredrar det)
Ett rejält knippe färsk bladpersilja
4 vitlöksklyftor, mortlade
ca 2 dl mild olivolja
Salt
Torkad peperoncino eller finhackad färsk röd chili
1 fiskbuljongtärning
Vatten
1 dl vitt vin
Ca 15 cm purjolök
1 burk  vongole (säljs i små glasburkar, ca 65 g i avrunnen vikt)

Gör så här
Hacka persiljan. Häll olivoljan i en skål och tillsätt persilja, salt och torkad peperoncino alt. finhackad färsk chili. Ställ åt sidan.

Skär purjolöken i tunna ringar. Koka upp ca 2 dl vatten och en fiskbuljongtärning. Tillsätt vitt vin och purjolöken och låt koka ihop på medelvärme tills purjolöken är mjuk och söt.

Koka pastan al dente. Mortla under tiden vitlöksklyftorna och fräs dem en kort stund i lite olivolja i en stekpanna. Häll i persiljeblandningen, vin, buljong och purjolök. Häll av spadet från vongolemusslorna och tillsätt dem. Låt allt bli varmt under ett par minuter. Blanda ner pastan i såsen och servera omedelbums. Buon appetito!

Linguine alle vongole

Linguine alle vongole

Entry filed under: Pasta och Risotto, Varmrätter. Tags: , , , , , , , , , , .

Restaurang Museet – habil Östermalmskrog med slarvig finish Vegetarisk risotto med haricots verts, kronärtskocka, rostade tomater, svamp och edamamebönor

2 kommentarer Add your own

  • 1. susan  |  november 3, 2015 kl. 18:07

    Hej, vart tog du hittar vongole i en burk? Tack Susan

    Svara
    • 2. I producentens mage  |  november 6, 2015 kl. 14:03

      Hej Susan!
      Vongole i små glasburkar finns i välsorterade livsmedelsbutiker och saluhallar. I Stockholm bl a på Urban Deli vid Nytorget.

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


februari 2013
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Senaste inläggen

Tweets


%d bloggare gillar detta: