Varm chèvre på levainbröd med lökmarmelad och färska rödbetor

januari 3, 2013 at 18:32 Lämna en kommentar

När jag är i Paris blir jag alltid sugen på Chèvre Chaud till lunch! Här kommer ett gott försvenskat förättsrecept med den varma getosten och nykokta färska rödbetor till.

Varm chèvre med färska rödbetor

4 personer

8 små skivor chèvre
8 uttagna rundlar av levainbröd
8 färska rödbetor
Lökmarmelad
(om man inte vill göra egen, så köp den från t ex  Délices de France Sverige
ca 2 msk pinjenötter
ca 70 g rucola
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar

Gör så här
Skrubba rödbetorna, men skala dem inte. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten så det täcker. Koka upp och låt koka under lock på medelvärme tills betorna är mjuka (prova med en tandpetare, det kan ta upp till en timme).

Skär ett levainbröd i skivor och ta ut åtta små rundlar. Lägg på en bit chèvre på varje brödbit. Lägg på en plåt och värm i ugnen i ca 5 min på 225 grader. Avsluta en stund under grillen, om du vill ha mer färg på osten.

Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de fått lite färg.

Skölj rucolan och lägg ett lager av salladen på varje tallrik. Skala rödbetorna, skär dem i kvartar och fördela dem på rucolan, ringla över olivolja och salta och peppra. Strö över pinjenötterna. Lägg på två bröd med chèvre på varje tallrik och toppa med lite lökmarmelad.

Varm chèvre på levainbröd med lökmarmelad och färska rödbetor

Varm chèvre på levainbröd med lökmarmelad och färska rödbetor

Entry filed under: Förrätter. Tags: , , , , , , , , , , .

Rårakor med löjrom, rödlök och gräddfil Sugen på indiskt i Stockholm? Styr kosan mot Shanti!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


januari 2013
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Senaste inläggen

Tweets


%d bloggare gillar detta: