Rårakor med löjrom, rödlök och gräddfil

januari 3, 2013 at 16:28 Lämna en kommentar

En förrätt lika enkel som den är god!

Rårakor med löjrom, rödlök och gräddfil

4 portioner (1 råraka var)

5 stora fasta vinterpotatisar
2 ägg
Salt
Svartpeppar
Ca 60 g löjrom
1 stor rödlök, finhackad
Ca 1,5 dl gräddfil
Smör

Gör så här
Skala potatisen och riv den grovt i en bunke. Rör ner två ägg. Salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med lite smör på ganska hög värme. Klicka ner 1 – 1,5 dl av smeten, platta till och låt den steka tills ena sidan är gyllenbrun. Dra ev ner värmen. Stek färdigt på andra sidan. Upprepa tills alla rårakor är färdigstekta.

Servera med rejäla klickar av löjrom, gräddfil och finhackad rödlök.

Råraka med löjrom, rödlök och gräddfil

Råraka med löjrom, rödlök och gräddfil

Entry filed under: Förrätter. Tags: , , , , .

Roquefortost och fikonkompott på pepparkaka Varm chèvre på levainbröd med lökmarmelad och färska rödbetor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


januari 2013
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Senaste inläggen

Tweets


%d bloggare gillar detta: