Lammburgare med karamelliserad rödlök och parmesanmajonnäs på rostat levainbröd

december 14, 2012 at 23:07 Lämna en kommentar

Ibland är det bara burgare som gäller! Här kommer en variant på lammfärs med smakrika tillbehör och krispigt levainbröd.

Min Lammburgare

1 portion

100-150 gram lammfärs
Salt

Svartpeppar
Smör

Gör så här
Forma färsen till en rund hamburgare. Salta och peppra väl. Hetta upp smöret på hög värme, lägg i köttet när smöret har blivit brunt och tystnat. Stek på hög värme ett par minuter, vänd och stek ett par minuter till på andra sidan, dra ner värmen och stek klart i ytterligare 5-10 minuter beroende på hur välstekt du vill ha köttet.

Tillbehör
Karamelliserad rödlök, parmesanmajonnäs, rucola, dijonketchup, saltgurka (den godaste är från Kinda!) och levainformbröd.

Karamelliserad rödlök
1 rödlök
Smör
1 tsk kalvfond
1 tsk socker
Salt
Svartpeppar
Vatten

Gör så här
Skala och skiva löken tunt. Smält smöret i en stekpanna och stek löken på medelvärme under omrörning tills den tar färg i 15-20 minuter. Strö över sockret mot slutet, häll på lite vatten, kalvfond, salt och peppar och låt koka ihop en stund. Ställ åt sidan och täck över.

Parmesanmajonnäs
1/2 dl majonnäs
1/2 dl grovriven parmesan
1 tsk dijonsenap
1/2 tomat
Ca 3 cm purjolök
1/2 grönsaksbuljongtärning
vatten

Skär purjolöken i ringar och koka dem på svag värme i vatten och buljongtärning i 10 min. Häll bort vattnet och hacka purjolöken i mindre bitar. Kärna ur tomaten och skär den i små bitar. Blanda ihop purjolöken, tomatbitarna, majonnäs, dijonsenap och parmesan i en skål.

Blanda ihop 2 delar ketchup och en del dijonsenap.

Skär en saltgurka på längden. Ta fram rucola.

Skär brödet i två skivor och rosta i dem i en brödrost eller i en grillpanna, om man vill ha snygga ränder.

Bygg burgaren nerifrån och upp med bröd, parmesanmajonnäs, rucola, dijonketchup, lammfärs, karamelliserad lök, en gurkskiva, lite mer dijonketchup och ytterligare en skiva bröd.

Lammburgare med karamelliserad rödlök och parmesanmajonnäs

Lammburgare med karamelliserad rödlök och parmesanmajonnäs

Entry filed under: Kött, Varmrätter. Tags: , , , , , , , , , .

Grillad biff med sallad, rostade tomater och parmesan Roquefortost och fikonkompott på pepparkaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


december 2012
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Senaste inläggen

Tweets


%d bloggare gillar detta: