Hawksmoor – Londons bästa steakhouse

november 5, 2012 at 22:50 Lämna en kommentar

Maj 2012

Om du befinner dig i London och är sugen på en högklassig bit kött, så bege dig bums till någon av Hawksmoor-restaurangerna. Eller rättare sagt: boka bord först. Tack vare en stormande succé kan de gamla barndomsvännerna Huw Gott och Will Beckett nu skryta med fyra köttrestauranger med tillhörande cocktailbarer utspridda över London: Air Street, Guildhall, Seven Dials och Spitafields.

Air Street är det nyaste tillskottet till Gott och Beckett-imperiet och där samsas köttet med krabba, pilgrimsmusslor, hummer, sjötunga och piggvar. Och om man känner hemlängtan, så går det att få en Janssons frestelse som tillbehör.

Guildhall är ensam om att servera gigantiska frukostar och på kvällstid kan man få sitt köttsug tillfredställt för resten av året via The Beef Tasting Menu. Den innehåller bl a biffte (!), ostron med brässerade tjocka revben och kimchi, bone-in prime rib, porterhouse, korvar och ”köttdroppande” pommes frites.

På Air Street, Spitafields och Seven Dials serveras också Sunday Roast – rostbiff med ankfettsrostad potatis, Yorkshire pudding, morötter, bönor och benmärg- och löksås för 19,50 £. Alla restauranger förutom Air Street har också en prisvärd Express Menu måndag till lördag, där tre rätter kostar 25 £ och serveras vid lunch och tidig kväll fram till ca kl. 18.30.

Vi besökte Hawksmoor Seven Dials på 11 Langley Street, några minuter från Covent Garden. Restaurangen ligger en trappa ned i en stor öppen lokal som tidigare var ett lager. Inredningen var rakt på sak utan onödiga detaljer med tjocka järnpelare, rejäla duklösa träbord och breda skinnklädda stolar. Bemötandet var hjärtligt, atmosfären bullrig och stora familjesällskap samsades med par på date.

På vissa restauranger kan man nästan ta på den goda stämningen och det brukar betyda att inte bara gästerna trivs, utan att också personalen gillar sin arbetsplats. Därför blev jag inte förvånad över att Hawksmoor hamnade på plats 36 på Sunday Times Best Companies 2012 – en lista över de 100 bästa småföretagen att arbeta för i Storbritannien. Vår servitör var sprudlande trevlig, svarade glatt på alla frågor och tog reda på det han inte visste, precis som det ska vara.

Hawksmoor Seven Dials

Vi ville förstås äta kött, men det fanns mycket att välja på och de olika styckdetaljerna säljs dels med fasta priser i viktklasserna 300-600 gram (Filé, Bone-in Sirloin, Rib-eye, D-Rump och Surf ‘n’ Turf), men också från 7-12,50 £ per 100 gram (Bone-in prime rib, T-bone, Porterhouse och Chateaubriand). Restaurangens svarta griffeltavlor visar vilken vikt respektive kött finns kvar i, så det kan vara svårt att få exakt på grammet den styckdetalj man har bestämt sig för.

På griffeltavlan ser man vilka styckningsdetaljer och viktklasser det finns att välja mellan

Efter goda råd från vår servitör, så beslutade vi oss för att dela på en 800 gram Porterhouse, vilket blev 400 gram och 34 £ var. Till det tog vi in Triple Cooked Chips (4 £ ) i stora strutar och en bearnaisesås (3 £) . Andra tillbehör var bl a potatismos med sky, macaroni & cheese, spenat, sallad med örter och bönor (från 4 £ ). Pommes fritesen var stora, salta och krispiga, bearnaisesåsen var len och smörig och köttet var perfekt medium rare, där ena sidan av t:et var en välsmakande ryggbiff och den andra en mjäll filé. Till dessert valde jag en hallonmacaron, size large som allt annat på Hawksmoor. Jag brukar inte ha höga förväntningar på desserter på utpräglade köttrestauranger, men det här var nog den färskaste macaron jag ätit. Den var full av hallonsmak och en perfekt avslutning efter köttexcesserna. Full pott, Hawksmoor!

Jag drack en god rioja till maten, men vill man ta med sig sitt eget favoritvin att njuta av till köttet, så går det bra. Korkavgiften är 25 £ (5 £ på måndagar!).

Porterhouse

Hawksmoor köper sitt kött från de engelska slaktarna och bönderna från The Ginger Pig: http://www.thegingerpig.co.uk/

http://thehawksmoor.com/

Bilderna tillhör Hawksmoor.

In English: Hawksmoor, the best Steak House in London!

Annonser

Entry filed under: London. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Minestrone – matig grönsakssoppa med svamp och parmesan Ginger Beer – god vuxenläsk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


november 2012
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Senaste inläggen

Tweets


%d bloggare gillar detta: