Les Fables de la Fontaine – fin fisk nedanför Eiffeltornet

oktober 16, 2012 at 20:43 Lämna en kommentar

Aug 2012

Fiskrestaurangen Les Fables de la Fontaine på 131 Rue Saint-Dominique, arr 7, Paris ligger på en gata där det svämmar över av bra restauranger, flera av dem i regi av krögaren Christian Constant, b la Les Cocottes de Constant och Café Constant.

Les Fables de la Fontaine drivs av adepterna Sébastien Gravé och David Bottreau,  f d kock respektive restaurangchef på Constants restaurang Violon d’Ingres. Den lilla restaurangen som har förärats en Guide Michelinstjärna är modernt och minimalistiskt inredd och har en trevlig uteservering för varma dagar.

Chef Gravé är fransk bask och serverar i huvudsak fisk och skaldjur med influenser från de franska sydöstra regionerna.

Jag besökte restaurangen vid lunch då man erbjuder en fast och prisvärd 3-rättersmeny inklusive ett glas vin för 35 €. Servitören var professionell, vänlig och engelsktalande. Min franska räcker på sin höjd till menyläsning och artighetsfraser, men jag försöker ändå alltid inleda med franska på restauranger i Paris, jag upplever att man får bättre service då.

Som aptitretare bjöd Les Fables de la Fontaine på en smakrik Tonfisktartar med morotsmousse.

Tonfisktartar med morotsmousse

Till förrätt serverades Rostade jätteräkor från Bretagne med rödbetsgazpacho och baskisk färskost. Räkorna var spänstiga och rödbetorna och osten var lena och kontrasterade varandra bra, men det var ingen rätt som gav en längtan efter mer.

Rostade jätteräkor från Bretagne

Varmrätten imponerade däremot med sin mjälla och ganska fasta Seabream-filé (dorade på franska) i sällskap av en ostron- och sjögrästartar, ostronskum och celeriac mousselin (rotselleripuré). Den nästan råa känslan av hav var underbar och perfekt ihop med den lite söta rotselleripurén. Så jag förlåter kocken för den ganska stora biten ostronskal som också dök upp på min tallrik – tänderna klarade sig.

Seabream-filé med ostron- och sjögrästartar.

Dessert ingår alltid i franska måltider, men ibland känns det lite pliktskyldigt. Jag hade förväntat mig mer än en enkel mandelkaka med en kula vaniljglass på en enstjärnig restaurang.

Mandelkaka med vaniljglass

http://lesfablesdelafontaine.net/1.aspx

In English: nice Seabream with oyster and seaweed tartar and celeriac mousselin at Les Fables de la Fontaine, Paris.

Entry filed under: Paris. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , .

00100 Pizza – urgod trapizzino i Testaccio 19 Glas – vällagad lunch i Gamla Stan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


oktober 2012
M T O T F L S
    Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Senaste inläggen

Tweets


%d bloggare gillar detta: